top of page

TAKBYTE

Ett takbyte innebär att du river av dina gamla takmaterial till grunden och installerar helt nya takdelar (underlag, skiffer osv.). Tänk på att bara för att ditt tak läcker betyder det inte att det behöver bytas ut.

Saker att veta innan du byter tak

1. Du måste veta om du verkligen behöver ett takbyte.

Kom ihåg att bara för att ditt tak har en läcka betyder det inte att du behöver ett nytt tak. Innan du byter ut ditt tak kommer din lokala takentreprenör att avgöra om du behöver ett fullständigt byte eller bara reparationer.

Så länge det är korrekt installerat och korrekt ventilerat kommer ditt tak att få så nära som möjligt till tillverkarens angivna livslängd. Till exempel är livslängden för ett asfaltskiffertak med tre flikar cirka 25 år. Så om ditt asfaltskiffertak med 3 flikar bara är 10 år gammalt bör du inte behöva byta ut det förrän om minst 12 år.

2. Anlita en lokal takentreprenör för ditt takbyte

Att anlita en lokal takentreprenör är avgörande för din takinvestering. Den lokala takentreprenör du anlitar måste ha ett fysiskt kontor i ditt område och ett lokalt telefonnummer. Detta säkerställer att du vet var du kan hitta dem om du någonsin får problem med ditt tak.

En annan anledning att anlita en lokal takläggningsfirma av hög kvalitet är att de vet vad som behöver göras som är specifikt för det område där du bor.

3. Investera i ett kvalitativt takbyte

Ett takbyte är en investering. Och precis som alla andra investeringar kommer ditt byte inte att vara billigt.

Jag förstår att alla har en budget och att ett lågt pris kan styra dina beslut. Det är dock avgörande för din takinvestering att du väljer kvalitetsmaterial och arbetskraft i stället för att välja de billigaste alternativen.

Om du bestämmer dig för att välja det billigaste taket får du de billigaste takmaterialen med den billigaste arbetskraften för att installera dem. När du betalar för denna billiga arbetskraft och dessa billiga material syns det i den färdiga kvaliteten på ditt tak, vilket kommer att kosta dig mer pengar i längden med reparationer och så småningom ett fullständigt takbyte.

4. De takmaterial som ingår i ditt takbyte

Ditt tak är mer än bara de bågskiffer som du ser från gatan. Så skulle det inte vara vettigt att veta vad mer som gör ett tak till ett tak?

Ditt tak består av olika takmaterial och komponenter som bildar ett komplett taksystem. Var medveten om att inte alla dessa material (täckmaterial och blinkning) behöver bytas ut när du får ett asfalttakbyte.

5. Hur processen för takbyte ser ut

Dagen då ditt tak installeras är den viktigaste dagen i ditt taks liv. Det måste installeras med korrekta taktekniker för att verkligen ge dig sinnesro. Men hur ser takbytesprocessen ut?

Det första steget i ditt takbyte är att få allt takmaterial levererat till ditt hem. Sedan anländer din lokala takentreprenör på dagen för bytet och ser till att alla fordon flyttas ut från din uppfart eller ditt garage.

Efter att ha försäkrat sig om att allt är klart för dem att börja börjar de sätta upp skydd för din egendom och påbörjar rivningen. När ditt gamla tak har rivits av till ett rent underlag börjar de installera alla dina nya takmaterial.

 

 

Bästa takmaterial för ditt takbyte

  • Asfaltskiffertak. Det första takmaterialet (och det vanligaste i USA) är ett asfaltskiffertak.

  • Stående plåttak. Nästa takmaterial är plåttak.

  • Komposittak (syntetiskt tak).

  • Tak av cederträ.

  • Skiffertak.

bottom of page